Ontdek onze boeren

Het Mosterdzaadje

Wie: 
Tuur Vangeel
Waar: 
Mol
Wat: 
biologische groenteteelt, een varken & enkele kippen
Grootte: 
1,2 ha
Verkoop: 
CSA met zelfoogst, vlinderabonnementen & buurtwinkel

Vorig jaar ging de 29-jarige Tuur vol enthousiasme aan de slag als bioboer in Mol. Zijn ultieme droom: een groot landbouwbedrijf dat voor de lokale gemeenschap biogroenten & dieren, een samentuin, een buurtwinkel, … voorziet. Helaas moest hij weg van de grond die hij bewerkte, een zware dobber voor een startende boer als Tuur. Gelukkig kan hij nu een mooi stukje grond vlakbij Mol kopen samen met De Landgenoten. Een klein begin van de grootse plannen voor het Mosterdzaadje.

 

76

0 ha
1,2 ha

Deze teller geeft aan welk deel van de grond voor dit project reeds gefinancierd kan worden. Dit percentage wordt niet automatisch, maar regelmatig handmatig aangepast.

geld gezocht
aangekocht

Dit voorjaar moest Steven Desmet jammer genoeg stoppen met Vlinderveld CSA omwille van gezondheidsredenen. De Landgenoten wensen Steven het allerbeste en hopen op een mooie toekomst voor wat hij heeft opgestart. We gaan op zoek naar een enthousiaste kandidaat-boer(in) die volgend seizoen (2019) op de grond van het Vlinderveld in Zemst wil starten.

Vlinderveld CSA

Wie: 
Boer gezocht
Wat: 
biologische groenteteelt
Grootte: 
0,9 ha
Verkoop: 
Boer gezocht

't Fruitratje

Wie: 
Bram Steeno
Waar: 
Vissenaken
Wat: 
biologisch hoogstamfruit, zeven schapen
Grootte: 
1,7 ha boomgaard
Verkoop: 
lokale winkels & voedselteams

Een tijdje geleden investeerden De Landgenoten in de aankoop van een biologische hoogstamboomgaard in Vissenaken. Bij het begin van het nieuwe seizoen lieten Dirk & Ann van Hoeve in de Zon weten dat het hen ontbreekt aan tijd om de fruitteelt en het onderhoud van de boomgaard erbij te nemen. Dus gingen De Landgenoten op zoek naar een nieuwe boer... en die hebben we gevonden! De dubbeldoel kalfjes van Hoeve In de Zon blijven nog wel grazen onder de hoogstambomen.

aangekocht
aangekocht

Tom, Brecht & Michel werken in Heverlee samen aan een groot gemengd CSA-bedrijf met biologische groenten maar ook met fruitbomen, granen, aardappelen, bloemen, koeien, schapen, … wat de biodiversiteit van de hele omgeving ten goede komt. BoerEnCompagnie is een uniek project in Vlaanderen. Samen met De Landgenoten zoeken zij naar grond om hun plannen te realiseren. Na de aankoop van zo'n 3 ha voor de groenteteelt konden we opnieuw 2,1 ha kopen.

BoerEnCompagnie

Wie: 
Boer en Compagnie
Wat: 
groenten, fruit, koeien, schapen, aardappelen, granen
Grootte: 
5,1 ha
Verkoop: 
CSA met zelfoogst

Wijveld

Wie: 
Michiel
Waar: 
Destelbergen
Wat: 
vele soorten groenten en kleinfruit
Grootte: 
5,1 ha
Verkoop: 
CSA met zelfoogst

Michiel teelt groenten en een beetje kleinfruit voor hun CSA-deelnemers uit de buurt. En dat kan hij blijven doen dankzij De Landgenoten!

aangekocht