Boekvoorstelling Vrijheid & Zekerheid - Mechelen

Op woensdag 22 februari stelt Dirk Holemans zijn nieuwe boek voor Vrijheid & Zekerheid - naar een sociaal-ecologische samenleving.

Het is de paradox van onze tijd: om een zekere toekomst uit te bouwen, moeten we alles veranderen. Om ons in alle vrijheid te kunnen ontplooien, hebben we duurzame systemen nodig op vlak van mobiliteit, energie, voedsel, enz. Terwijl de meeste regeringen talmen, nemen meer en meer burgers concrete initiatieven op vlak van lokale voedselsystemen, energiecoöperaties, duurzame mobiliteit, enz. Samen met progressieve lokale besturen maken ze werk van een sociaal-ecologische samenleving. Hoe die eruit ziet, en vooral hoe we daar geraken, is onderwerp van dit inspirerend boek.

Na de boekvoorstelling gaat Dirk Holemans in gesprek met filosofe Tinneke Beeckman (auteur van 'Door Spinoza's lens, een oefening in levensfilosofie') en Kristof Calvo (fractieleider Groen in federaal parlment en tevens gemeenteraadslid in Mechelen). Aansluitend brengt Steven Desmet van Vlinderveld CSA samen met De Landgenoten een getuigenis uit de praktijk.

Inkom 3 euro (Ter info: als u het boek ter plaatste koopt, wordt de inkomprijs in minder gebracht)
Meer info

Datum: 
woensdag, februari 22, 2017