de Landgenoten

Stem op De Landgenoten als Radicale Vernieuwer van 2017

Radio 1, De Standaard en de Sociale InnovatieFabriek selecteerden 10 radicale vernieuwers voor een betere wereld en een leefbare planeet. Stemmen op de De Landgenoten kan nog tot 31 mei!

Bioboer(in) gezocht in Wijnegem

De Ideale Woning bouwt een sociale woonwijk voor een 300-tal gezinnen en voorziet daarbij 2 ha voor lokale biolandbouw met een meerwaarde voor de bewoners van de wijk. De Landgenoten gaan hiervoor op zoek naar een bioboer(in).

Investeer mee in vruchtbare grond voor het Mosterdzaadje

Vorig jaar ging de 29-jarige Tuur vol enthousiasme aan de slag als bioboer in Mol. Helaas moest hij weg van de grond die hij bewerkte,maar gelukkig kan hij nu een mooi stukje grond vlakbij Mol kopen. Steun het Mosterdzaadje via De Landgenoten. 

Dag van de Aarde en de 'zaak van de grond' op de Baarbeekhoeve

Op 22 april 2017 verzamelden een zeventigtal aandeelhouders, ambassadeurs & sympathisanten op De Baarbeekhoeve in Muizen om het jaarverslag goed te keuren & te discussiëren over 'de zaak van de grond'. Meer info.

agenda

29 mei
21 jun

DE LANDGENOTEN

Welkom bij De Landgenoten, stichting en coöperatie.

De Landgenoten kopen landbouwgrond en verhuren die aan bioboeren. Samen met een groeiende beweging van 1000 boeren en burgers kochten we zo'n 11 hectare grond voor 5 biolandbouwbedrijven. 

Word aandeelhouder van de coöperatie De Landgenoten en investeer samen met vele andere coöperanten in vruchtbare landbouwgrond. Of steun de Stichting De Landgenoten met een gift om de missie van De Landgenoten mee waar te maken. Word ook Landgenoot en maak duurzame landbouw samen met ons mogelijk. 

Waarom?

  • voor de boeren van de toekomst
  • voor vruchtbare bodems die zorgen voor een beter klimaat & milieu
  • voor gezonde, verse voeding
  • voor een faire, lokale & sociale samenleving