de Landgenoten

Bijna 2,1 ha nieuwe Landgenoten-grond erbij

De Landgenoten steunen Boer & Compagnie, een unieke samenwerking van drie CSA-boeren in Heverlee. De teller staat op 96% ...

Geef ruimte aan de boeren van de toekomst: onze tips en aanbevelingen

De Landgenoten schreef haar tips en aanbevelingen neer  met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Raadpleeg hier onze visietekst.

Investeer mee in vruchtbare grond voor het Mosterdzaadje

40 procent van de middelen zijn binnen... Steun het Mosterdzaadje en krijg van Tuur een extraatje.

Een alternatieve investering voor de Belgische bisdommen

De Belgische bisdommen investeren voortaan in groen. De Landgenoten suggereert graag een bijkomende investering die evenzeer aansluit bij de ecologische bekering waartoe paus Franciscus oproept: gemeenschappelijke landbouwgrond voor bioboeren. Lees meer.

agenda

10 feb
28 apr

DE LANDGENOTEN

Welkom bij De Landgenoten, stichting en coöperatie.

De Landgenoten kopen of beheren landbouwgrond en verhuren die aan bioboeren. Samen met een groeiende beweging van 1000 boeren en burgers kochten we zo'n 14 hectare grond voor zeven biolandbouwbedrijven. 

Word aandeelhouder van de coöperatie De Landgenoten en investeer samen met vele andere coöperanten in vruchtbare landbouwgrond. Of steun de Stichting De Landgenoten met een gift om de missie van De Landgenoten mee waar te maken. Word ook Landgenoot en maak duurzame landbouw samen met ons mogelijk. 

Waarom?

  • voor de boeren van de toekomst
  • voor vruchtbare bodems die zorgen voor een beter klimaat & milieu
  • voor gezonde, verse voeding
  • voor een faire, lokale & sociale samenleving