GRONDetafel - Oosterzele

De Landgenoten wil samen met - intussen meer dan 1000 - boeren en burgers landbouwgrond vrijwaren voor biolandbouw in Vlaanderen. Door gronden aan te kopen of in beheer te nemen en die in gebruik te geven aan (bio)boeren willen we boeren ondersteunen in hun toegang tot grond. Dat is nodig: de prijzen voor landbouwgrond swingen de pan uit. Het ontbreekt heel wat starters aan het nodige kapitaal. De Landgenoten zorgen ervoor dat (bio)boeren niet zelf de grote financiële investering moeten dragen. Bovendien blijven gronden op die manier over generaties heen voor biolandbouw bestemd.

GRONDetafel - regio Merelbeke, Melle, Oosterzele, Zwalm, Gavere & Zingem
Op maandagavond 11 september 2017 organiseren De Landgenoten een allereerste GRONDetafel in Oost-Vlaanderen. We doen dit in samenwerking met drie kandidaat-bioboeren. Deze nieuwe intreders hebben een professionele opleiding achter de rug. Het ontbreekt hen enkel nog aan grond.

Een GRONDetafel is een eenmalig netwerkmoment waarop we alle mogelijke sympathisanten en partners samenbrengen uit de gedeelde zoekregio van deze bioboeren in spe (i.e. Merelbeke, Melle, Oosterzele, Zwalm, Gavere en Zingem). Hoe kan je er mee voor zorgen dat er ruimte wordt gemaakt voor een lokale voedselstrategie? Wil je er mee voor zorgen dat er in jouw buurt ruimte komt voor een (bio)boerderij? En heb jij contacten, ideeën, middelen, interesse om hier samen over na te denken? Schrijf je dan in voor de GRONDetafel en wissel van gedacht met andere stakeholders uit de regio.

Voor wie?
Iedereen kan aansluiten mits inschrijven via annelies@delandgenoten.be ten laatste 1 september. We mikken op een brede waaier aan deelnemers: zowel (boven)lokale besturen, middenveld, burgers,... Er zijn immers verschillende manieren om een bijdrage te leveren: het kan gaan om het inzetten van je netwerk, (financiële) middelen, gronden, kennis,... Kan je er zelf niet bij zijn, maar heb je wel contacten of ideeën over wie niet mag ontbreken op dit moment? Laat het ons weten!

Praktisch?
maandag 11 september
18u30 ontvangst met broodjes
19u00 -21u00 GRONDetafel
in GC De Kluize in Oosterzele

met steun van

Datum: 
maandag, september 11, 2017