GRONDetafel 't Legumenhofke - Heverlee

 Op maandag 29 mei 2017 organiseren De Landgenoten een allereerste GRONDetafel. We doen dit in samenwerking met Greet De Smedt, bioboerin van het jonge CSA-bedrijf 't Legumenhofke, op zoek naar grond.

Greet: "Momenteel boer ik op een stuk dat ik in seizoenspacht heb en dus heb ik weinig zekerheid dat ik het veld mag blijven gebruiken in de toekomst. Graag zou ik wonen en werken kunnen combineren en dus droom ik van een boerderijtje met 1 à 3 hectare grond aan. Dan kan ik gezin en werk veel beter op elkaar afstemmen en mijn boerendroom echt helemaal waar maken. Maar die droom is moeilijk te realiseren want de grondprijzen zijn zo hoog geworden dat ik me zwaar in de schulden zou moeten steken om toch maar te kunnen blijven boeren. Ik ben niet op zoek naar eigendom, wel naar zekerheid dat ik mijn job in de toekomst verder kan blijven doen."

Het is de bedoeling om enkele sympathisanen en partners samen te brengen uit de zoekregio van Greet (i.e. regio Leuven (met inbegrip van Heverlee), Oud-Heverlee, Bierbeek, Korbeek-Lo en Lovenjoel). Wil je er mee voor zorgen dat er in jouw buurt ruimte komt voor Greet en haar biobedrijf? En heb jij contacten, ideeën, middelen, interesse om hier samen over na te denken? Schrijf je dan in voor de GRONDetafel en wissel van gedacht met andere stakeholders uit de regio.

Programma?
We vertellen wat De Landgenoten doet en waarom. Dit wordt geïllustreerd door het verhaal van Greet De Smedt van 't Legumenhofke en haar zoektocht naar grond.

Het tweede luik van deze bijeenkomst omvat een uitwisseling tussen de stakeholders waaruit eventuele samenwerkingen kunnen ontstaan. Wat kan jij/jouw organisatie betekenen voor De Landgenoten en/of 't Legumenhofke, én andersom.

Voor wie?
Iedereen (zowel particulieren als publieke instanties) die een bijdrage kan leveren tot de toegang tot grond voor 't Legumenhofke, De Landgenoten of (bio)boeren in het algemeen. Het kan gaan om het inzetten van je netwerk, (financiële) middelen, gronden, kennis,...

Kan je er zelf niet bij zijn, maar heb je wel contacten of ideeën over wie niet mag ontbreken op dit moment? Laat het ons weten!

Praktisch?
Maandag 29 mei van 11u30-13u00 in het ViaVia Reizigers café, Heverlee.
Er wordt een lunch voorzien voor de deelnemers.
Graag een seintje voor dinsdag 23 mei op annelies@delandgenoten.be

 

Datum: 
maandag, mei 29, 2017