Workshop De Zaak van de Grond - Schilde

Zondag 3 december organiseert De Landgenoten samen met enkele ambassadeurs een workshop over 'de zaak van de grond' op De Dobbelhoeve in Schilde.

Wat?
* Inleiding 'de zaak van de grond': Wat zijn de ervaringen van De Landgenoten tot nu toe? En waar willen we naartoe?
* Concrete tips en aanbevelingen voor (publieke) grondeigenaren: Wat kan jij/kunnen we samen doen? Ambassadeurs voor 'de zaak van de grond'.
* Getuigenis & rondleiding De Dobbelhoeve: hoe een toekomst voor één van de Vlaamse pionierbedrijven in de biolandbouw verzekeren? En wat heeft de grondproblematiek daarmee te maken?

Wanneer?
3 december van 14u tot 17u

Waar?
De Dobbelhoeve, Goorstraat 43, 2970 Schilde
*** BRENG WARME KLEREN MEE ***

Inschrijven?
Deelname is gratis, graag bevestigen tegen maandag 27 november via adje@delandgenoten.be.

Achtergrondinfo:
Zopas publiceerde De Landgenoten haar tips en aanbevelingen in de visietekst: 'Geef ruimte aan de boeren van de toekomst'. Met deze bijdrage willen we het maatschappelijk debat over de toegang tot grond voor boeren en het ruimtelijk beleid daarrond aanzwengelen. Deze publicatie kadert in een de nieuwe groeistrategie van De Landgenoten, waarbij onze focus verschuift naar 'de zaak van de grond'. Graag willen we zoveel mogelijk publieke grondeigenaren (lokale besturen, OCMW's, kerkfabrieken, sociale huisvestingsmaatschappijen, penitentiaire centra, etc.) aanzetten om hun gronden een duurzame bestemming te geven voor lokale voedselproductie.

Datum: 
zondag, december 3, 2017