De Boerencompagnie

Wie: 
De Boerencompagnie
Waar: 
Heverlee
Wat: 
groenten, fruit, koeien, schapen, aardappelen, granen
Grootte: 
1,7 ha
Verkoop: 
CSA met zelfoogst

Tom, Brecht & Michel werken in Heverlee samen aan een groot gemengd CSA-bedrijf met biologische groenten maar ook met fruitbomen, granen, aardappelen, bloemen, koeien, schapen, … wat de biodiversiteit van de hele omgeving ten goede komt. De Boerencompagnie is een uniek project in Vlaanderen. Samen met De Landgenoten zoeken zij naar grond om hun plannen te realiseren. Na de aankoop van zo'n 3 ha voor de groenteteelt kunnen we nu opnieuw 1,7 ha kopen!

 

65

0 ha
1,7 ha

Deze teller geeft aan welk deel van de grond voor dit project reeds gefinancierd kan worden. Dit percentage wordt niet automatisch, maar regelmatig handmatig aangepast.

geld gezocht
aangekocht

Nadat zijn grootouders hun boerderij verkocht hadden, was het voor Steven een lange zoektocht naar zijn échte passie: landbouw. Sinds juni 2016 kunnen zijn leden eindelijk de eerste biogroenten oogsten van Vlinderveld CSA. In het voorjaar 2017 verzamelde Steven voldoende middelen om zijn veld aan De Landgenoten te verkopen. Zo krijgt de kersverse boer de financiële ruimte die nodig is om zijn bedrijf uit te bouwen. Bovendien krijgt de grond die hij bewerkt ook na zijn carrière een duurzame toekomst.

Vlinderveld CSA

Wie: 
Steven Desmet
Wat: 
biologische groenteteelt
Grootte: 
0,9 ha
Verkoop: 
CSA met zelfoogst

Hoeve In De Zon

Wie: 
Dirk, Ann en Thijs
Waar: 
Vissenaken
Wat: 
gangbare veeteelt, akkerbouw & biologisch hoogstamfruit
Grootte: 
1,7 ha boomgaard
Verkoop: 
hoevewinkel, voedselteams, melkautomaat

Al meer dan 25 jaar baten Dirk & Ann Hoeve in de Zon in Vissenaken uit. Aan de overkant van de steenweg ligt een boomgaard die oorspronkelijk bij de hoeve hoorde. Deze hebben ze samen met De Landgenoten teruggekocht. Zo kunnen ze hun bedrijf verder verbreden en verduurzamen, én zo kunnen hun klanten genieten van vers biologisch hoogstamfruit uit de boomgaard!

aangekocht
aangekocht

Tom teelt groente en fruit op een stuk grond van 1,45 ha vlakbij Leuven. Zijn 320 CSA-deelnemers delen dankbaar in de oogst. De Landgenoten verzamelde voldoende middelen om de grond van Tom aan te kopen. Zo is hij er zeker van dat er ook na hem op zijn grond biologisch geboerd zal worden.

Het Open Veld

Wie: 
Tom
Wat: 
vele soorten groenten en fruit
Grootte: 
1,45 ha
Verkoop: 
CSA met zelfoogst

Wijveld

Wie: 
Michiel
Waar: 
Destelbergen
Wat: 
vele soorten groenten en kleinfruit
Grootte: 
5,1 ha
Verkoop: 
CSA met zelfoogst

Michiel teelt groenten en een beetje kleinfruit voor hun CSA-deelnemers uit de buurt. En dat kan hij blijven doen dankzij De Landgenoten!

aangekocht