Heb je als lokaal bestuur grond in eigendom? Overweeg je om dit bewust in te zetten voor een landbouwproject met lokale meerwaarde? Weet je niet hoe daaraan te beginnen? Dankzij de snelcursus 'gronden scannen' tonen we het bos door de bomen. 


Inhoud snelcursus voor gemeenten

Deze snelcursus duurt een 1,5 uur. We staan stil bij de verschillende juridische en landbouwtechnische parameters die het potentieel van grond bepalen voor een duurzaam landbouwproject.

We gaan dieper in op bestaande cases van (lokale) overheden die gericht grond ter beschikking stellen voor duurzame landbouw. Vervolgens staan we stil bij de vraag via welke kanalen je geschikte boeren kan vinden. Alsook welke contractvormen er bestaan om grond effectief ter beschikking te stellen, met elk hun voor- en nadelen.

Na deze sessie heb je als publieke eigenaar helder voor ogen wat de volgende stappen zijn om werk te maken van een duurzaam landbouwproject in je gemeente.

Als eigenaar sta je in voor de praktische organisatie van de cursus (locatie vastleggen, relevante actoren uitnodigen, etc.). De Landgenoten zorgt voor de inhoud en aanpak op het moment zelf.

Prijs: 499 €
De Landgenoten is vrijgesteld van BTW vanwege de vrijstelling voor kleine ondernemingen.

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek

In een eerste gratis online gesprek verkennen we samen de match tussen jouw wensen en onze talenten. Via het formulier onderaan de pagina kan je een kennisgesprek aan vragen.

Vraag een kennismakingsgesprek aan  

Realiseer de 9 SDG's via duurzame lokale landbouw 

Duurzame lokale landbouw levert een gemeente veel meerwaarde. Slimme steden en gemeentes werken een lokale voedselstrategie uit: een troef, want zo sluiten ze aan bij een groeiende burgerbeweging die kiest voor lokaal, gezond en eerlijk voedsel. Bovendien kunnen niet minder dan 9 SDG’s ondersteund worden via een duurzaam landbouwbedrijf dat gericht is op lokale afzet en biodiversiteit. Hoe dat precies werkt, lees je in dit artikel.

Werking van De Landgenoten

Hoe we werken

Pioniers in Vlaanderen
Unieke coöperatie, opgericht door 17 middenveldorganisaties (2014), winnaar publieks- en juryprijs ‘De Radicale Vernieuwers’ (2017)

Fair, lokale en sociale landbouw 
Kiezen voor korte keten is goed voor je buurt, de boer en het klimaat

100% transparantie
Weet wat je krijgt, wat het kost en wat het opbrengt

Totale ontzorging
360° ondersteuning voor publieke grondeigenaren

Maak vrijblijvend kennis

Naam
Contactgegevens
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.